Sunday, July 24, 2011

Chicken Spicy Deluxe



salam..apa khabar? kite n family, Alhamdulillah, sihat-sihat aje..isyh! isyh! macam nak tulis surat org d perantauan plak..hehe

so, apa menu korang semua hari ni? wah..macam makan besar aje..opppsss..ada yg order McD jugak nampaknya tu..isyh! isyh! isyh! hehe

kite ni penggemar spicy deluxe..ye la, burger dia rasa isi ayamnya..kalau makan pun rasa baloi la..tapi itu dulu..dah lama kite xjejak McD @ call delivery ni..hehe 




ok..hari ni kite nak share sket resepi ala-ala McD ni..hehe ni nak wat suprise kat encik hubby. maklum la, dia suka burger ni..ok..ni dia resepinya..time ni xder plak roti burger..nak buat bun sendiri datang pulak penyakit M..hehe so mkn je la dgn roti gardenia..





Bahan-bahan:

  1. isi ayam
  2. 1 cawan tepung gandum
  3. 1 s/k serbuk kunyit
  4. 1 s/k garam halus
  5. 3 biji cili padi-kisar (nak lagi pedas, boleh tambah)
  6. 1 s/b serbuk lada putih
  7. 1 s/b serbuk lada hitam
  8. 1 biji telur
  9. air suam
Cara-cara:
  1. campurkan ke semua bahan. gaul sebati.
  2. ambil adunan-bulat-bulatkan seperti daging burger.
  3. goreng dlm minyak panas-api sederhana.



2 comments:

Ijan said...

Wow chicken spicy deluxe tu sure lah sedap kan. nak sos lebih ye.hehe

Selamat berpuasa :)

JaMiLa said...

hehe..selamat berpuasa to Incik Mikael d sana jugak yer..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...