Thursday, January 5, 2012

Cream Cheese Versi Jamila



Assalamualaikum...apa khabar semua..Alhamdulillah..Muhammad sekarang dah setahun 1 bulan. makin cargas..hehe lasak sememangnye penuh kelakian dan suka menolong mamanya di dapur.. adoiya..memasak pun dia join..terpaksa la kite memasak guna sebelah tangan..tererkan??? huhuhu bukan terer la...sebelah tangan lagi dukung dia..huhu tiap kali kite kat dapur mula la merengek nak berdukung...nk tengok apa yg kite buat..kita goreng ikan pun dia perhati..mungkin nak jadi chef kah??? huhu




ok lah..kali ni kite post resepi..kite buat 2/1/2012..erm..cantik kan num tu...kite buat sempena birthday my mom in-law...semoga beliau sentiasa dirahmati Allah. lama dah sesangat kite tak buat kek ni.. agak kurang rajin sekarang bermain tepung tapi sekali merasa balik kek air tangan sendri ni..uihhh...sodap jugak..hehe

ok ni kite kasi resepinya..oh ya, creamcheese nya kite reka sendri tau..ye la, kat rumah xder plak whipped cream..so kite guna la apa yang ada kan..Alhamdulillah..jadi taw..rasanya sedap..boleh kembang la badan kalau ratah begitu aja..haha



ok..ni anda kena cuba buat creamcheese macam ni taw..try sekali..pastu bagi komen sket..jadi ok ke x...hehe
jangan lupa taw share2..hehe

ok, kite bagi resepi cream cheese je la yer..sebab keknya sama je dengan resepi yang sebelumnya..selamat mencuba!




Cream-Cheese versi Jamila  hehe (nak jugak letak nama  ~.~) 

 Bahan-bahan
250g cream cheese-lembutkan dengan suhu rumah
1 cawan gula aising
1 cawan susu pekat

Cara-cara

pukul cream cheese sampai lembut dan masukkan gula aising sedikit demi sedikit..pukul sebati dan akhir sekali masukkan susu pekat dan pukul sampai lembut. 

siap...boleh sapu pada kek atau boleh letak pada tart..sedap tu..selamat menaikkan berat badan! hehee



1 comment:

kak ijan said...

Salam Jamila,
Terima kasih ucapkan tahun baru kat kak ijan. A few days ago, kak ijan dok cari Jamila punya blog tak jumpa. Rupanya belum add lagi. hehe... mujur Jamila datang, sekarang k.ijan dah add ke dalam list :)

Selamat tahun baru buat Jamila dan famili jugak. Ye, kak ijan dok di Bukit Kenak. Dekat sangat dengan Alor Lintang tu. kalau kebetulan balik kampung sekali boleh la jumpa kat pasar malam kampung raja. kak ijan suka pegi situ. hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...