Thursday, July 18, 2013

Salam Ramadhan Kareem (1434 hijrah)





Assalamualaikum...alhamdulillah masih diberi kesempatan oleh Allah utk sampai ke Ramadhan tahun ini.. oh ya, memang dah lama kite "cuti " dari blog ni..ntah la, rasa cam busy je..padahal xbusy pun..hehe
tengok member-member blogger lain pun ramai yg ber"cuti "blogger kan..mungkin terkena 'musim'? hehe

Tup Tap Tup Tap..tahun ni Allah bagi lagi rezeki kepada kami..so Muhammad akan jadi abang la..skrg dah sarat sangat dah..due dlm 18/08/2013-----musim raya..oh, rayaku berpantangla...xdapat la nak merasa pulut, ketupat, tapai, rendang, nasi minyak..aduhai..semua tu kena pantang la gayanya..xpantang alamaknya kite la yg menanggungnya...huhu

Pregnant kali ni lain dari prgnant Muhammad Abdullah...kali ni, kite memang xberapa suka masuk dapur, xtahu lah kenapa...tapi time Muhammad dulu, bukan main gila memasak macam-macam. sekarang masak-masak sederhana je..Nasib baik suami jenis makannya sederhana, tak memilih..Alhamdulillah..hihihi

Muhammad Abdullah dah berusia 2 tahun 7 bulan...(birthday dia bulan 12 ok..hehe) sekarang dah besar pun tapi tetap call himself baby...huhu bila sebut dia tu abang, dia cakap 'baby lah'! huhu

Alhamdulillah dari 1st Ramadhan sampai hari ni kite boleh berpuasa lagi..cuma solat kadang-kadang kena duduk je cz pinggang dah mula sakit kan..huhu

Raya tahun ni pun kat shah alam juga..sungguh haru lagi..dah 2 tahun beraya kat bandar..miss my family so much! sebabnya my mom xsyorkan balik ke kampung this raya cz takut kite terberanak dlm kete..bayangkan lah KL to Besut akn ambil masa normal 8 jam..perayaan memang 12 jam ke atas..aduhai..sakit pinggang..skrg pun sejam dlm kereta pun dah nak nangis dibuatnya..

Ramadhan kali ni, kite terasa betul aura nikmatnya..udara yang Allah pinjamkan ini terasa sejuk je hari-hari Ramadhan...bila dengar Quran, syahdunya..kalau drive smbil dgr Al-Quran memang rasa bahagia sangat..

So, this 1st entry sejak berkurun lamanya kite xupdate blog..edit2 blog lay-out pun kite xsemangat sekarang...xtaw la camne nak jadikan blog ni..hehe

k, selamat menikmati rahmat di bulan Ramadhan..pray for our brothers n sisters in Palestin, Syria, Mesir, Burma n the whole world..

Wassalam...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...